mijn verhaal

Over PBS Advies

Ruim 30 jaar geleden startte ik, Pauline Sterenborg, als jonge, net afgestudeerde tandarts mijn eigen praktijk; solo, met één assistente. In ruim 28 jaar heb ik die praktijk uitgebouwd naar een groepspraktijk van 18 personen, waaronder 4 tandartsen. De passie voor het vak, de patiënten, de medewerkers en de praktijk is in die jaren evenredig gegroeid.

Vanwege artrose in mijn handen werk ik sinds 2018 niet meer als tandarts. Dat heeft mij min of meer gedwongen tot een carrièreswitch en mij uitgedaagd een nieuwe weg in te slaan. Een leerzaam proces dat me goed van pas komt bij mijn trainingen en coaching. Het gezegde van nieuwe deuren die opengaan als er ergens eentje sluit, is ook voor mij helemaal waar; nog datzelfde jaar heb ik PBS Advies opgericht, een bureau dat tandartspraktijken adviseert, coacht en traint.

Personeelsbeleid, omgang met patiënten, management & organisatie, planning, het bouwen van een praktijkpand; ik heb het allemaal gedaan. Praktijkvoering in de breedste zin van het woord. Met meer aandacht voor kwaliteit dan kwantiteit. Mijn ervaring en expertise breng ik graag over op andere tandartspraktijken. Als coach en trainer richt ik mij op zowel de tandarts als de medewerkers van een tandartspraktijk; op praktijkorganisaties en op teams.