overzicht

Nieuws en blogs

Podcast DBP

3 Niveaus van gastvrijheid

2 november 2023

Wat is gastvrijheid en waar begint en eindigt het? Spoileralert: het begint in jezelf en het eindigt bij een patiënt, gast of klant die jouw grenzen overtreedt. 

Vaste behandelaar. Of toch niet?

8 april 2022

Je herkent het vast wel: mevrouw van Zundert krijgt een afspraak bij de (paro)preventieassistent, maar wil bij ‘haar’ mondhygiënist blijven.

Het wachten... verzachten.

8 april 2022

Wachten…, frustreert het ons niet allemaal? Aan de telefoon, met ‘nog zoveel wachtenden voor je’. dfsdaflskdjflkajsdkfslkjflksjdkfjsdjfj

Conflicthantering en omgaan met ‘lastige’ patiënten

8 oktober 2021

‘Nee hè, meneer de B. komt vandaag!' Je voelt de siddering door je praktijk trekken: collega’s die nu al opzien tegen het bezoek van ‘die ene’ patiënt. 

Ode aan het multi-talent van de balie-assistent!

14 april 2021

Onze grote waardering! Vandaag net een beetje meer dan op alle andere 364 dagen van het jaar. Bij deze, lieve balie-assistent, hulde!

Mondhygiëniste Ellen maakt van elke dag een feestje.

3 juli 2020

Sinds de Corona-crisis draagt zij faceshields. Die liet zij bedrukken met favoriete figuurtjes van haar kleinste patiëntjes. Een foto daarvan op LinkedIn ging viraal.

Gastvrijheid in de tandarstpraktijk

16 december 2019

'In deze kliniek valt direct op dat je zeer klantvriendelijk wordt benaderd. Van receptie, tot assistentes, iedereen is even aardig.'

Is gastvrijheid een thema in de tandartspraktijk?

16 december 2019

Is gastvrij werken een thema in de tandheelkunde? In de bijna 30 jaar dat ik mijn praktijk gevoerd heb, ben ik me daar nooit zo van bewust geweest.